Zvijezda doživjela blamažu pred svojim navijačima

Pravu blamažu priredili su svojim navijačima nogometaši Zvijezde na kraju prvog dijela sezone Prve lige FBiH. Tim iz Gradačca sa čak 6:1 poražen je od kakanjskog Rudara, a navijači su razočarani napustili Banja Ilidžu.

"Ovo je ljaga na polusezonu, naravno da će igrači snositi kazne"
Zvijezda je danas ugostila Rudar i upisala poraz 6:1. Trener domaćeg tima nije krio razočarenje nakon meča 

Nakon utakmice trener Zvijezde Mile Lazarević nije krio razočarenje. Ističe da je iza Zvijezde dobra sezona, ali da je ovim porazom bačenja ljaga na sve urađeno.

“Šta da vam kažem? Mlada smo ekipa, dosta toga smo uradili, prosjek momčadi je 21.3 godina, ali nevjerovatno da nam se ponovila utakmica iz Mostara (Velež slavio 7:0). Teško mi je. Nakon šest pobjeda kući da nam se ovo desi. Nismo postojali na terenu, pogotovo to drugo poluvrijeme. Igrači nisu bili dio kolektiva, a mi kada to nismo onda ne možemo ništa napraviti. Ovo je ljaga na polusezonu koja je bez obzira na sve uspješna”, kazao je Lazarević za SportSport.ba.

Jasno je da će igrači Zvijezde biti kažnjeni za novu blamažu, a neki će vjerovatno ove zime i napustiti Banja Ilidžu.

“Naravno da će biti kazni. Mi smo dosta oprostili igračima, ali ovo se ne smije dešavati. Finansijske posljedice će svakako snositi, a evidentno je da moramo dovesti i pojačanja”, jasan je iskusni stručnjak.

Zvijezda je polusezonu okončala na četvrtom mjestu sa 27 osvojenih bodova.

S. Mlaćo/SportSport.ba