PDA ima kandidate za načelnike i gradonačelnike u osam gradova i općina

Pokret demokratske akcije je za Lokalne izbore 2020, koji će se u Bosni i Hercegovini održati 15. novembra ove godine, kandidovao načelnike, odnosno gradonačelnike u osam izbornih jedinica, tačnije u Tuzli, Sapni, Kladnju, Banovićima, Lukavcu, Gradačacu, Srebreniku i Zavidovićima.”Ovaj politički subjekt će aktuelne načelničke pozicije braniti u Sapni, Kladnju i Banovićima, gdje se trenutno na ovoj poziciji nalaze načelnici Zudin Mahmutović, Jusuf Čavkunović i Midhat Husić, koji su svojim trudom i zalaganjem, realizirajući brojne aktivnosti, doveli do razvoja i unapređenja tih lokalnih zajednica”, saopćeno je.

Za nositelje izvršne vlasti u Srebreniku i Gradačcu naći će se Jakub Suljkanović i Husein Topčagić, bivši premijer i bivši ministar unutrašnjih poslova Vlade Tuzlanskog kantona, za čijih je mandata, kako ističu iz PDA, urađeno niz pozitivnih stvari u Kantonalnoj vladi.

“Izdvajaju se suficit Tuzlanskog kantona za 2018. godinu od blizu 21 milion KM te ogroman trud Američke ambasade i PDA, koji su u saradnji s Vladom i MUP-om TK izvršili eliminaciju političkog utjecaja nad policijom i učinili da opredjeljenje svake buduće vlade bude stvaranje jake, profesionalne i efikasne policije, kadrovski osposobljene i materijalno-tehnički opremljene”, navode iz stranke.

Za nositelja izvršne vlasti u Lukavcu naći će se Rifat Ejubović, dugogodišnji šef lukavačke ispostave Zavoda za zapošljavanje TK, dok je u Tuzli ta čast pripala specijalisti ortopedije, hirurgije i traumatologije Alenu Kameriću koji je obnašao dužnosti načelnika Klinike za ortopediju i traumatologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i ministra zdravstva Tuzlanskog kantona.

U Zavidovićima je kandidat PDA za načelnika Zijad Džaferović koji je u svom profesionalnom radnom iskustvu obavljao dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća Radnik doo u kojem je, za vrijeme sedmogodišnjeg mandata, ukinuo redukcije vode u Zavidovićima, zatim tehničkog direktora u IP Krivaja dd, dok trenutno obnaša funkciju urbanističko-građevinskog inspektora u općini Maglaj.
Inače, politička organizacija PDA na Lokalne izbore izlazi u 31 izbornoj jedinici u Bosni i Hercegovini, od čega su tri izborne jedinice u koaliciji s drugim političkim subjektima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *