Pet poginulih i pet ranjenih turskih vojnika u napadu režimskih snaga u Idlibu

U saopćenju Ministarstva navedeno je kako režimske snage intenzivno izvode artiljerijske napade na snage koje su u regiju poslane kako bi spriječile sukobe u Idlibu, osigurale granice, te spriječile daljnje migracije i humanitarnu dramu.

U artiljerijskom napadu režimskih snaga u Idlibu pet turskih vojnika položili su živote kao šehidi, dok ih je pet ranjeno, potvrđeno je iz Ministarstva odbrane Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju Ministarstva istaknuto je kako režimske snage intenzivno izvode artiljerijske napade na snage koje su u regiju poslane kako bi spriječile sukobe u Idlibu, osigurale granice, te spriječile daljnje migracije i humanitarnu dramu.

“Tokom intenzivnih artiljerijskih napada režimskih snaga pet naših saboraca položili su živote kao šehidi, dok je pet saboraca ranjeno. Ciljevi su odmah utvrđeni i na napade je uzvraćeno na adekvatan način, mete su uništene i krv naših šehida nije uzalud potekla. Pomno pratimo tok dešavanja na terenu i poduzimamo neophodne mjere”, piše u saopćenju.

Iskazane su i riječi rahmeta pred dušu šehida turskih vojnika, a njihovim porodicama saučešće.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *