PITANJE ZA GRADONAČELNIKA | Dupli aršini za dužnike, svjesno ili ne?

Naši vijećnici su bili aktivni zadnju sjednicu Vijeća pa su između ostalog diskutovali o nenaplaćenim prihodima Grada. – objavili su na društvenim mrežama iz SD Gradačac.

„Nova pijaca“ doo dužna je Gradu 293.184,61 KM. Ko je zakazao, ko na vrijeme nije pokrenuo tužbu?

Sve su ovo pitanja koja su adresirana na Gradonačelnika, jer je on odgovorno lice. Zašto tužba nije pokrenuta kad je dug bio 60.000,00 KM, jer i ugovor o zakupu koji je bio na snazi u jednoj tački kaže da automatski prestaje da važi ako zakupoprimac ne plati 2 mjeseca zakupa!

Neko je svjesno dopustio da zakupoprimac ne plaća dug, a da se ne raskida postojeći ugovor.U izvještaju o nenaplaćenim prihodima jasno je navedeno da je „Nova Pijaca“ bespravno koristila parcelu k.č. 1395/25 k.o. Porebrice u površini od 10.000 m2.

Koliko je to novca, ako se uzme u obzir da je to na mjesečnom nivou 5000,00 KM. To znači da je na godišnjem nivou Grad ostao bez 60.000,00 KM prihoda. Od 2012, kako je gradonačelnik Edis Dervišagić budžet je oštećen za 540.000,00 KM. Znamo da ovaj iznos neće budžet nikada vidjeti.

Odnosno kako kaže gradonačelnik ravno nuli (0) da se naplati.Na kraju, „Gradačački sajam“ doo, do „jučer“ firma Husein Topčagića današnjeg koalicionog partnera Edisa Dervišagića. Slučajno ili ne koalicioni partneri Predsjednika SDP-a, Edisa Dervišagića, iz PDA ,, dužni su budžetu Grada 342.150,00 KM. Na osnovu ovoga možemo vidjeti da je koalicija PDA i SDP interesna. Ili je sastavljena iz nužde, prije bi rekli iz velike nužde! – objavile su Socijaldemokrate Gradačac.