Počelo okupljanje nogometnih reprezentativaca

SARAJEVO, (Patria) – Fudbalski eprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se danas u hotelu „Austria & Bosnia“ na Ilidži i počeli pripreme za utakmice sa Turskom i Sjevernom Irskom.

Predstavnicima medija u hotelu su se obratili selektor Robert Prosinečki i defanzivac Toni Šunjić.

– Koristićemo 17 igrača u utakmici protiv Turske. Možda neke i odmorimo u toj utakmici, ali rotiraćemo skoro sve igrače koji su došli. Seada Kolašinca nismo planirali da zovemo jer je dugo bio povrijeđen i htjeli smo da stekne formu u svojoj ekipi. Igrao je protiv Qarabaga u Kup-u UEFA pa smo ga pozvali umjesto Ermina Bičakčića koji je povrijeđen – kazao je selektor.

Prosinečki ističe da će ekipa igrati u istoj formaciji kao u prethodnim utakmicama.

– Nećemo mijenjati sustav igre protiv Turske, samo igrače jer ćemo koristiti istu formaciju i protiv Sjeverne Irske. Svaka utakmica je drugačija pa će se i naredna u Ligi nacija razlikovati od one u Belfastu. Oni imaju još meč sa Austrijom, pa je i rezultat iz te utakmice važan. Nadam se da ćemo biti kompaktni i čvrsti, a kad smo takvi možemo igrati protiv bilo koje reprezentacije na svijetu – zaključio je Prosinečki.

Toni Šunjić očekuje dobru igru bh. tima u oba susreta.

– Važnija nam je utakmica Lige nacija, ali moramo ozbiljno pristupiti u obje i nadamo se dobrim rezultatima. Mislim da ćemo biti spremniji na igru Sjeverne Irske i nadam se da nećemo ponavljati greške koje smo pravili na njihovom terenu. Vjerujem da ćemo odigrati bolje i osvojiti bodove – kazao je Šunjić.

Reprezentativci su nakon okupljanja u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru odradili i prvi trening.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *