Početak građevinskih radova u okviru projekta „ Vodosnabdijevanja Gradačca „

Danas su počeli radovi na priključenju Pumpne stanice PS4, na raskrsnici magistralnog i regionalnog puta u Vučkovcima, na potisnom cjevovodu u okviru projekta “Vodosnabdijevanja Gradačac”.

Prva faza radova na ovom projektu se izvodi od izvorišta Domažić do naseljenog mjesta Vučkovci u dužini oko 4.000 m. Preduzeće “Balegem” izvodi građevinske i radove iskopa, a “Buk promet” Bijeljina vrši montažne radove. Vrijednost radova je 558.487,00 EUR bez PDV-a.

Realizacijom ovog projekta osim snabdijevanja vodom južnog dijela općine ( 20. 000 stanovnika ), rekonstruisat će se i  postojeća gradska mreža i kanalizacioni sistem.

Ovom prilikom Općinski načelnik mr.sci Edis Dervišagić istakao je da sa današnjim danom počinje realizacija najznažajnijeg projekta za općinu Gradačac u posljednjih nekoliko decenija. Ovim projektom obezbijedit će se pitka voda za 15 naseljenih mjesta južnog dijela općine Gradačac i stvoriti uslovi da se na cjelokupnom području općine riješi kvalitetno vodosnabdijevanje za buduće generacije i razvoj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *