POGLED IZ TUZLE: Kad uhljebljeni SDP-ovci krenu lajat na svoje

“Postoje tri velike strasti, alkohol, kocka i vlast. Od prve dvije se nekako može izliječiti, od treće nikako. Vlast je i najteži porok. Zbog nje se ubija, zbog nje se gine, zbog nje se gubi ljudski lik. Neodoljiva je kao čarobni kamen, jer pribavlja moć. Ona je duh iz Aladinove lampe, koji služi svakoj budali koja ga drži. Odvojeni, ne predstavljaju ništa; zajedno, kob su ovog svijeta. Poštene i mudre vlasti nema, jer je želja za moći bezgranična.”

Odlomak je ovo bio iz Mešine Tvrđave, a 49 godina od njezina objavljivanja, ruku na srce, ništa promijenjeno nije, a kako izgleda, niti će ikada biti.

Dođe tako čovjeku da mora napisati pokoju, pogotovo kada po društvenim mrežama se ništa drugo pročitati ne može od raznoraznih prepucavanja. Sve ovo traje dok poljoprivrednici prijete da će blokirati centrale stranaka po Sarajevu, dok je isplata penzija pod upitnikom, jer se ne mogu dogovoriti ko će i sa kime će gdje u koaliciju.

Ništa drugačije nije ni u SDP-u. Sarajevski istaknuti članovi “pjene”, na sve strane pokušavaju poremetiti mir u kući, a zaboravljaju da su po rezultatima četvrta stranka u Sarajevu.

U trenutku kada je SDP u Tuzlanskom kantonu napravila najbolje rezultate, zbog čega bi iznevjerili skoro 50.000 svojih glasača i otišla u opoziciju? Moraju, jer su tako odredili ovi u Sarajevu?

Najbliži prema ostalim strankama Građanskog bloka u TK za ulazak u vlast je SDA, zbog čega se “istaknuti članovi” iz Sarajeva i bune, ali samo jednu sekundu da se premota traka… Zar ovi u Sarajevu nisu ušli u koaliciju sa Konakovićevom strankom, dojučerašnjim kadrom SDA?

Dakle, oni su se uhljebili i nemoj da se sada šta remeti, ipak se tu radi o skoro milijardu KM njihovog budžeta, već podijeljenih fotelja i svega što sa vlašću ide.

Podsjećanja radi, onaj gorki okus kojeg imaju svi članovi i simpatizeri SDP-a je koalicija sa SDA. Nego, jeste li znali da je upravo te 2010. godine, Kantonalni odbor, zajedno sa trinaest Opštinskih odbora SDP-a Tuzlanskog kantona reklo toj koaliciji NE, iako su i tada napravili fenomenalan rezultat gdje su imali 13 zastupnika u Skupštini!?

Međutim, zarad nekih većih interesa, KO SDP BiH Tuzla je nadglasan, desilo se šta se desilo, kao i rezultat 2014. godine.

Stoga, prije nego krenete u naredna piskaranja, osvrnite se oko sebe, počistite svoje organizacije, usmjerite malo ova “pojačanja” koja su aktivna po društvenim mrežama, na kraju krajeva napravite više neke rezultate pa se onda međusobno krvite do mile volje.

Zaboravljate gospodo da upravo vaše biračko tijelo odlazi iz ove zemlje. Odlaze mladi ljudi kojima je dosta uhljebljavanja, kojima je dosta praznih obećavanja, ko će na narednim izborima za vas glasati? Hoćete li opet od dijaspore tražiti da vam preko PayPal-a uplaćuje sredstva za kampanju, dok cmizdrite kako nećete preći prag?

Kao da se ne zna kakvu su mašineriju stranke na vlasti unazad 25 godina napravile, dok vi glumite finoću i neku principijelnost.

Narodu je preko glave! Dosta je više vaših previranja, kao da nam nove najave poskupljenja životnih namirnica, energenata i svega ostalog nisu dovoljne.

(V.M.) Regional.ba

14 thoughts on “POGLED IZ TUZLE: Kad uhljebljeni SDP-ovci krenu lajat na svoje

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *