Pojačane saobraćajne kontrole na putevima u TK

Na cestama Tuzlanskog kantona prošle godine izgubljeni su brojni životi. Sve je više i teško povrijeđenih. Iako Zakon o sigurnosti u saobraćaju predviđa stroge sankcije, crna statistika nažalost ne jenjava.- U 2017. godini zabilježen je porast broja saobraćajnih nezgoda za 3,3 posto, a ono što zabrinjava su posljedice tih nezgoda. Smrtno su stradala 43 lica, što je povećanje za 19,4 posto u odosu na 2016. kada je smrtno stradalo 36 lica. Broj lica sa teškim povredama 205 što je povećanje za oko 8,5 posto – izjavio je portparol MUP-a TK Izudin Šarić.

Upravo zbog ovakvih podataka, kantonalna policija na magistralnim i regionalnim putevima pojačano kontroliše saobraćaj, ističe Šarić, dodajući da su u dane vikenda pojačane kontrole učesnika u saobraćaju što je ovoga vikenda, kako kaže, dalo određene rezultate. Prema internoj naredbi komesara MUP-a TK na putevima su vidljiva policijska vozila s rotacionim svjetilima, naglašava Šarić.

To sve se radi, kako ističe, da se učesnici u saobraćaju upozore na prisustvo policije na putevima. Uprava policije MUP-a Tuzlanskog kantona u ovoj godini učestalim kontrolama učinit će sve da se smanji broj saobraćajnih nesreća u Tuzlanskom kantonu kao i broj smrtno stradalih i povrijeđenih osoba, ističe Šarić.

(TIP/Fena)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *