Crna HronikaGradacacVIJESTI

Policija pronašla mladića koji je u Gradačcu pretekao automobil prolaskom kroz benzinsku pumpu

RIJEČ JE O 20-GODIŠNJAKU

Policijski službenici pronašli su nesavjesnog vozača koji je prije nekoliko dana u Gradačcu pretekao automobil izuzetno opasnim prolaskom kroz benzinsku pumpu. Riječ je o 20-godišnjem M. P. nastanjenom na području Gradačca.

“Policijski službenici PU/PS Gradačac su, nakon upoznavanja sa video snimkom koji je objavljen na društvenim mrežama i portalima 6. novembra 2023.godine, a koji se odnosi na nesavjesnu vožnju NN vozača koji je prolazeći velikom brzinom kroz prostor benzinske pumpe u mjestu Donji Lukavac, grad Gradačac doveo u opasnost sigurnost ljudi i imovine, operativnim radom na terenu došli do saznanja o mogućem počiniocu. Radi se o M.P., rođen 2003. godine, nastanjen na području grada Gradačac”, naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Nakon izvršenih provjera, poduzimanja potrebnih mjera i radnji te utvrđivanja svih relevantnih činjenica, protiv M.P. je pokrenut prekršajni postupak, izdavanjem prekršajnog naloga.

On je, kako je precizirano iz policije, 6. novembra ove godine, na lokalitetu benzinske pumpe u mjestu Donji Lukavac, grad Gradačac koja se nalazi u neposrednoj blizini magistralnog puta M 1.9, upravljajući putničkim motornim vozilom Ford mondeo počinio prekršaje iz člana 58. stav 1. i člana 49. stav 1. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *