Crna HronikaIzdvojenoSport

Policija spriječila tučnjavu navijača u Doboju: Kod Manijaka pronašla 49 drvenih palica

SAOPĆENO IZ PU DOBOJ

Protiv jednog navijača bit će pokrenut prekršajni postupak, navodi se u saopštenju PU Doboj

Dobojska Sloga je u zaostalom susretu 2. kola Premijer lige BiH pobijedila danas Željezničar sa uvjerljivjih 3:0.

“Plavi” sa Grbavice su produžili svoju rezultatsku krizu, a danas im nisu pomogli ni popularni Manijaci koji su ih u velikom broju bodrili na stadionu Luke.

Nakon utakmice, Policijska uprava Doboj je izdala saopćenje u kojem se navodi da su policajci spriječili navijačke sukobe i da su kod navijača Željezničara pronašli 49 drvenih palica.

– Policijski službenici Policijske uprave Doboj u saradnji sa Jedinicom žandarmerije Uprave policije na stadionu “Luke” u Doboju uspješno su obezbjedili odigravanje nogometne utakmice Premijer lige BiH između FK Sloga Meridian iz Doboja i FK Željeznčar iz Sarajeva, gdje je bilo prisutno blizu 1.500 navijača.

Prilikom obezbjeđenja policijski službenici su od navijača FK Željezničar oduzeli 49 drvenih palica, jednu metalnu teleskopsku palicu, jednu fantomku crne boje, jednu baklju i jednu vrećicu sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izledom asocira na opojnu drogu spid.

Navedeni predmeti su bili namijenjeni za fizički obračun sa navijačima FK Sloga Meridian koji je prethodno dogovoren putem društvenih mreža.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *