Pomjereno održavanje sastanka stranaka Bh. bloka

Miro Lazović, potpredsjednik SDP-a, za N1 je kazao da je pomjeren sastanak predstavnika stranaka Bh. bloka zbog odlaska lidera DF-a Željka Komšića u Brisel. Sastanak je bio najavljen za sutra, 29. januar, a gdje se trebalo razgovarati da li će partije koje ga čine (SDP, Naša stranka i DF) koalirati sa SDA na državnom i federalnom nivou.

“Sastanak se prolongira zbog odlaska Komšića u Brisel. Nakon povratka bit će održana sjedinca delegacija, za dva-tri-četiri dana”, poručio je Lazović.

On je rekao da ne želi ulaziti u detalje.

“Osnovno je to što je Komšić, lider DF-a odsutan, a Bh. blok treba razmotriti situaciju i donijeti odluke koje nisu lagane”, rekao je Lazović.
On je kazao da je politička scena rovita, problematična, te da su SNSD i HDZ potpuno homogenizovali srpsko i hrvatsko političko tijelo, te da na osnovu svega toga Bh. blok mora biti svjestan teških odluka, te da mora pokazati odgovornost i hrabrost.

Ovaj sastanak ranije je okarakterisan kao ”Dan D” s obzirom na najave da će na njemu biti donesene dugo iščekivane odluke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *