Pomozimo malom Halilu

Šestogodišnjem Halilu Podiću iz Bosanske Otoke dijagnosticirana je bolest artritis, sistemska forma juvenilnog idiopatskog artritisa, te su mu potreban novac kako bi mogao primati terapiju svakih 15 dana, koja košta 1.977 KM.

Malom Halilu bolest je dijagnosticirana prije šest mjeseci te se od tada više puta liječio u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje je primao terapije koje nisu imale efekta, pa je, prema preporuci doktora, počeo primati jače i skuplje terapije.

Do sada je Halil primio dvije ovakve terapije te bi trebao i treću primiti 14. avgusta. Kako porodica Podić više nije u stanju da plaća terapije svakih 15 dana, odlučila se obratiti javnosti radi prikupljanja novčane pomoći kako bi njihov sin mogao nastaviti s primanjem neophodne terapije.

Halilov otac Mujo je zaposlen, ali više nije u mogućnosti da sam finansira terapije. Majka Aida moli dobre ljude za pomoć kako bi bio prikupljen potreban novac i njihov sin nastavio primati terapije.

– Za sada ne znamo koliko će morati primati terapija jer će ih primati dok mu stanje ne bude bolje, odnosno dok nalazi ne budu uredu – kaže majka Aida.

Porodici se može pomoći uplatama na žiroračun u Raiffeisen banci broj 1613000077423127, ili na devizni račun na ime Aida Podić, Swift: RZBABA2S, Iban: BA391613000077423127. Porodica se može kontaktirati na broj 0644030708.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *