Ponovo javni oglas za prodaju “parkinga” kod Skenderije

Na osnovu člana 363. stav 1. Zakona o stvarnim pravima («Sl.novine F BiH», broj 66/13 i 100/13 ), člana 7. 8. i 9. Pravilnika o postupku javnog konkursa za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Federacije Bosne i Hercegovine, kantona, općina i gradova («Službene novine F BiH» br.17/14),  člana 3. Odluke o prodaji nekretnina (Službeni glasnik  Grada Gradačac br.5/2022)

Gradonačelnik Grada Gradačac, objavljuje ponovni JAVNI OGLAS za prodaju nekretnina u vlasništvu Grada Gradačac putem javnog nadmetanja – licitacijom.

 Detalje možete pročitati na web stranici Grada.

Podjećamo , Jasmin Kadić bivši zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH , više se je puta oglašavao povodom prodaje gradskog zemljišta.

Na moj upućeni zahtjev o poništenju prodaje jer je nezakonita, iz Uprave Grada nisu odgovorili. Ipak, to je manje važno, važno je da za sada imamo postignut efekat. Važno je da je nekretnina u vlasništvu Grada. Važno je i da je ostao pisani trag, navedene nezakonitosti, ako se o tome bude moralo suditi.

Važno je da građani nisu ignorisali ovu inicijativu, da su dali jaku podršku i da su gotovo svi protiv prodaje. To se vidi, osjeti u svakom razgovoru, na svakom mjestu gdje imaju priliku iznijeti svoje mišljenje.

I ljudi koji rade u gradskoj administraciji, odakle sam i dobio informaciju, su u velikoj većini protiv prodaje nekretnine.

Svi se slažu u jednom, ovo je gradsko i treba da ostane gradsko!

Ima još borbe…! Nije sve završeno. Šta slijedi, ja ću vas obavještavati kada već oni neće da rade svoj posao.

I ako ništa, uvijek se sjetite, da su mnogi poginuli za ovaj Grad jer su ga beskrajno voljeli! …za ove parcele…!

A oni ih prodaju onako…lagano. I ne kao svoje!
Previše su oni toga već rasprodali, pootimali…!
STOP! – objavio je nakon prve propale licitacije Jasmin Kadić na Facebooku.

17 thoughts on “Ponovo javni oglas za prodaju “parkinga” kod Skenderije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *