POSTIGNUT DOGOVOR Motocikli “Torini” iz BiH uskoro u prodaji širom svijeta

Motocikli “Torini”, koji se izrađuju u Bosni i Hercegovini, uskoro će biti dostupni i na stranom tržištu zahvaljujući prijedorskoj kompaniji Cromex d.o.o. koja je potpisala ugovor o saradnji s fimom Damler Motors B.V. u Njemačkoj.

 

Dogovor o poslovnoj saradnji postigli su na sajmu Hannover 2019. na kojem je Cromex predstavio usluge najmodernijih tehnologija za lasersko rezanje limova i cijevi s područja Balkana.

Također, predstavljen je i motocikl “Torini” koji odnedavno proizvode radnici ove firme. “Torini” je izazvao veliku pažnju pa je dogovorena i saradnja. Trenutno proizvode tri vrste motocikala: električni i dvije vrste benzinskih (automatik i poluautomatik), a dostupni su u pet boja. Za punjenje električnog mopeda potrebno je svega 20-ak minuta, a litijska baterija omogućava prelazak između 50 i 60 kilometara. Motori su EURO 3 i EURO 4.

Kako navode iz Cromexa, Damler Motors B.V. je postao ovlašteni zastupnik i distributer bh. motocikla za evropsko i svjetsko tržište. Prvi modeli Torinija, čiji je konstruktor Tone Rifelj, na tržište su izbačeni 1984. godine.

7 thoughts on “POSTIGNUT DOGOVOR Motocikli “Torini” iz BiH uskoro u prodaji širom svijeta

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *