Potpisan ugovor o izvođenja radova na izgradnji kanalizacionog sistema u MZ Ledenice Donje i Ledenice Gornje

 

 

U sklopu cjelokupnog projekta „Vodosanbdijevanja Gradačca„ zahvaljujući grant sredstvima Švedske razvojne agencije za međunarodni razvoj i saradnju, danas je potpisan ugovor o izvođenja radova na izgradnji kanalizacionog sistema u MZ Ledenice Donje i Ledenice Gornje. Radi se o izgradnji 17.5 km kanalizacione mreže u vrijednosti 3.123.528 KM sa PDV-om.

Donatorska sredstva za realizaciju projekta „ Vodosnabdijevanja Gradačac „ finansiraju se grant sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) uz administraciju Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).
Također s izvođačem radova izvršen je obilazak terena i donirane opreme za početak radova na izgradnji kanalizacije u MZ Škorići u sklopu istog projekta. Ova oprema (vrijednost: 1,1 milon eura) namjenjena je za izgradnju kanalizacione mreže u dužini 3,3 km a radove će finasirati Općina Gradačac i drugi domaći izvori.

8 thoughts on “Potpisan ugovor o izvođenja radova na izgradnji kanalizacionog sistema u MZ Ledenice Donje i Ledenice Gornje

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *