BiHIzdvojeno

Poznata plaža u Sydneyu ponovo otvorena

Plaža Bondi u Sydneyu ponovo je otvorena za plivače i surfere, uprkos tome što to lokalno područje ima najveću koncentraciju zaraženih slučajeva Covida-19 u Australiji.

Plaža je otvorena od utorka od 7 sati ujutro do 17 sati popodne pri čemu zvaničnici bilježe detalje o broju izletnika na plažu kako bi se osiguralo socijalno distanciranje. Ljudima nije dopušteno da se zadržavaju na plaži.

Na stotine hrabrih Australaca je iskoristilo hladnu, jesenjsku vodu da se još jednom okupaju, javio je Associated Press.

Policija je zatvorila plažu prije pet sedmica zbog hiljada ljudi koji su se okupljali tamo i kršili propise o socijalnom distanciranju.

Nekoliko sedmica kasnije, iza plaže je postavljen šator za testiranje na virus zbog velike stope zaraženih. Općina Waverley u bogatom istočnom Sydneyu, u koju spada i plaža Bondi, kaže da i dalje u Australiji ima najveći broj slučajeva Covida-19.

Gradonačelnik Waverlyja Paula Masselos kaže da su vode Bondija, te plaže Bronte i Tamarama na jugu ponovo otvorene “isključivo za fizičke aktivnosti”.

23 thoughts on “Poznata plaža u Sydneyu ponovo otvorena

Comments are closed.