Predat zahtjev za ekshumaciju sina

Roditelji ubijenog Banjalučanina Davida Davor Dragičević i Suzana Radanović predali su danas zvanični zahtjev za ekshumaciju njegovog tijela.

Ovu informaciju objavila je majka Suzana na fejsbuk stranici grupe “Pravda za Davida”. Zahtjev su predali u nadležnoj opštini u Banjaluci.

Roditelji su ranije najavili da ne žele da njihov grob bude u zemlji u kojoj nema pravde i u kojoj njihovo dijete neće pronaći vječni smiraj.

Davor je još prošle godine rekao kako je spreman da tijelo svoga sina nosi po evropskim zemljama kako bi se izvršile sve potrebne analize i strani stručnjaci potvrdili ono što on govori skoro godinu, odnosno da je David mučen, silovan, ubijen i položen u potok Crkvena na ušću u rijeku Vrbas.

Tijelo će prebaciti u Austriju gdje će ga sahraniti. Davor je poručio da će to učiniti u svakom slučaju, dobili dozvolu ili ne.

“Davor i ja ne želimo da naše dijete David ostane u zločinačkoj, privatnoj, mafijaškoj državi. U državi u kojoj je ubijen, državi u kojoj se zataškava njegovo ubistvo, u kojoj proganjaju ljude s mišljenjem i stavom na čelu sa Davidovim ocem. Nadam se da ćemo u skoroj budućnosti tijelo našeg sina prenijeti u Austriju i tu mu napraviti spomenik i njegovu vječnu kuću”, napisala je ranije Suzana.

Majka Suzana i otac Davor više od deset mjeseci, zajedno sa grupom “Pravda za Davida”, traže istinu o ubistvu njihovog sina Davida.

(BN)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *