Predsjednik NK Zvijezda Gradačac glasan i jasan: “Ovako više ne može!”

Ne prisustvuje sastanku

Na sastanku FS FBiH i klubova Prve lige FBiH neće biti predstavnika NK Zvijezda iz Gradačca.

Razlog je šestomjesečna suspenzija predsjedniku Šefiku Močiću, što je za SportSport.ba potvrdio i sam Močić.

“Zvijezda je kao i svi ostali klubovi pozvana na sastanak, ali je Savez kaznio predsjednika kluba i sekretara na šest mjeseci zabrane vršenja funkcija u sportu, a povod je naše otvoreno pismo zbog dešavanja u Prvoj ligi FBiH. Nismo bili u mogućnosti da se branilo. Kaznila nas je prvostepena, a zatim i drugostepena komisija, nisu ni pozvali sve članove apelacione komisijen. Ciljano je odrađeno da nas kazne”, kazao je Močić.

Prvi čovjek nekadašnjeg premijerligaša jasno je poručio da su neophodne promjene u samom vrhu FS FBiH.

“Danas je sastanak da se vidi šta dalje. FS BiH je korumipirana organizacija i danas to treba da se razriješi kako bi nogomet krenuo u drugom pravcu. Mislim da sadašnji funkcionieri to ne mogu. Oni su toliko prisutni tu da ne mogu promijeniti stanje, ali ne možemo prisustvovati zbog kazne iako je naše otvoreno pismo povod za sve ovo.”

Istakao je da će prisustvovati sastanaku između samih klubova koji je na rasporedu u petak.

“Mi ćemo danas na sastaku vidjeti šta nam je dalje činiti, nećemo otkrivati tajne, ali ovako više ne može. Ne trebaju nam lopovi i kriminalci. Naš je cilj da ne pravimo pijacu od nogometa. Vidjet ćemo koji su naši daljni koraci.”

“Mi klubovi trebao donijeti program kako se suprostaviti ovim stvarima, ljudi su priznali da su namještali utakmice. Svi predstavnici Saveza su bili uključeni, zna se ko je namještao i znaju se utakmice”, poručio je Močić.

sportsport.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *