Predstavljen izgled najvišeg i najluksuznijeg objekta u RS-u i jednog od najluksuznijih u BiH

GRADAČAČKI GLAS NA PREDSTAVLJANJU PROJEKTA JEDNOG OD NAJLUKSUZNIJIH HOTELA U BIH

Na mjestu nedovršenog dijela hotela „Palas“ biće izgrađen novi, najviši i najluksuzniji hotel, čiji je projekat danas i zvanično predstavljen.

-Ostavićemo trajni pečat ovom gradu. Ovaj hotel će otvoriti jednu novu epohu razvoja Banje Luke. Više ništa isto biti neće – poručio je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

Kako je istakao, radi se o najvećem objektu u istoriji Republike Srpske, prvom hotelu sa pet zvjezdica i simoblu ne samo Banje Luke, nego cijele Republike Srpske.

-To je veliki cilj, koji smo postavili. U ovom trenutku imamo obezbijeđeno sve, građevinsku dozvolu, projekat, procijenjenu vrijednost, sredstva koja su obezbijeđena i danas kada krenemo do konačnog završetka nećemo stati – rekao je on.

Hvala vlasniku kompanije „Cepter“ na povjerenju i saradnji. Ovo je najveća investicija u Banju Luku u posljednjih nekoliko decenija. Koliko je objekat zahtjevan, govori podatak da je investitora samo projekat koštao 1,2 miliona KM, 2,2 miliona KM košta rušenje, a investicija je vrijedna 150 miliona KM. Dobićemo hotel preko stotinu metara visine. Biće najviši i najluksuzniji sa spa centrom, restoranom, vidikovcem, kongresnom dvoranom koja je potrebna Banjoj Luci i svim drugim sadržajima. Ovo danas počinjemo i završavamo u naredne dvije-tri godine – rekao je gradonačelnik.

Vlasnik kompanije „Cepter“, Filip Cepter kazao je da mu je pored brojnih projekata i izazova koje je prošao, ovaj biti jedna od najinteresantnijih za koji je posebno vezan.

-U posljednje dvije godine u ovaj projekat uložio sam mnogo emocije, želje i energije da dođe do realizacije. Pokušavamo decenijama da riješimo ovaj problem da sklonimo ovaj simbol nedovršenosti i nismo uspjeli. Bilo je hiljadu tada nerješivih stvari, a danas su se uslovi promijenili i uspješno smo riješili prepreke zahvaljujući prije svih gradonačelniku Drašku Stanivukoviću i njegovom timu, koji je i pokrenuo sve ovo – kazao je Cepter.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kazao je da se na ovaj projekat dugo čekalo.

– Nadam se da ćemo uskoro imati priliku da postavimo i kamen temljac i za neko optimalno vrijeme koje je potrebno da se izgradi biti i u prilici da otvorimo jedan od najljepših objekata u gradu – naveo je predsjednik Republike Srpske.

Kako je kazao – grad dobija hotel koji dugo godina čeka, hotel koji će imati standard koji se prepoznaje u svijetu i to će sigurno omogućiti prepoznatljivost Banje Luke.

-Hvala svima koji su doprinijeli da dođe do ovog trenutka – naveo je on.

4 thoughts on “Predstavljen izgled najvišeg i najluksuznijeg objekta u RS-u i jednog od najluksuznijih u BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *