Predstavljena jahta proizvedena u BiH

U Sarajevu predstavljena jahta “Derubis 44 Fly” proizvedena u BiH

Bh. kompanija “Derubis Yachts” iz Viteza organizirala je večeras u Sarajevu svjetsku premijeru novog modela jahte Derubis 44 Fly, koja je u potpunosti proizvedena u Bosni i Hercegovini.

U svečanoj atmosferi, među brojnim gostima i zvanicama, ceremonijalnom otkrivanju broda prisustvovao je i premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić.

“Evo nas na Trgu Bosne i Hercegovine, prisustvujemo promociji bh. proizvoda, proizvedenog od strane vrijednih bh. radnika, u potpunosti od bh. sirovine, sa deset firmi partnera iz cijele BiH, od kojih su tri iz Kantona Sarajevo. Ovo je prilika da pošaljemo drugu poruku, da BiH može moderno i svjetski. Čestitam Denisu i Lejli Kraljević, te svima koji su sudjelovali u ovako jedno važnom projektu”, rekao je premijer Nenadić.

Jahta Derubis 44 Fly duga je 14 metara, široka 4,5 metra i visoka 6 metara, a kako je najavljeno iz kompanije “Derubis Yachts”, bit će izložena za javnost na Trgu BiH u Sarajevu do nedjelje uvečer.

Prostire na tri sprata i pravljena je za boravak deset odraslih osoba, sa četiri spavaonice, četiri kupatila i bazenom.

Proizvodnja se nastavlja dalje. Proizvođač Derubis Yacht sklopio je ugovor o proizvodnji i prodaji deset jahti koje će biti isporučene na Karibe, najveće svjetsko tržište brodova i kruzera. Svakog mjeseca iz brodogradilišta u Vitezu će izlaziti po jedna jahta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *