Premijer Novalić čestitao Dan državnosti: Ponosni na prošlost gledajmo na budućnost

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, uime Vlade FBiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine uputio čestitku povodom 25. novembra- Dana državnosti BiH

“Obilježavanjem jednog od najvažnijih datuma u viševjekovnoj hitoriji Bosne i Hercegovine pokazujemo da smo, s pravom, ponosni na prošlost naše domovine. Ta prošlost, i kad je bivala najbolnija, uvijek je vodila ka novoj i boljoj budućnosti.
Stoga je i Dan državnosti Bosne i Hercegovine prilika da se, čuvajući prošlost, još više okrenemo ka budućnosti i učinimo sve kako bi ona za sadašnje generacije, a još više za sljedeće, bila što prosperitetnija”, poručuje Novalić.Smatra da treba težiti izgradnji takve Bosne i Hecegovine koja će svakom građaninu pružiti ekonomsku, socijalnu i političku sigurnost.

“To je moguće ostvariti samo provođenjem reformi u svim oblastima rada i života, za koje se Vlada Federacije Bosne i Hercegovine neprestano zalaže. To je težak i dugotrajan put, ali nema alternativu, jer samo na taj način Bosnu i Hercegovinu vodimo ka Evropskoj uniji i NATO-u. Čestitajući vam Dan državnosti, pozivam vas da učinimo sve u izgradnji takve Bosne i Hercegovine. To je naš dug prema domovini, njenoj slavnoj prošlosti i sigurnoj budućnosti”, kaže se u čestitki premijera Novalića.

2 thoughts on “Premijer Novalić čestitao Dan državnosti: Ponosni na prošlost gledajmo na budućnost

  • 30/06/2022 at 6:40 am
    Permalink

    Hey just wanted to give you a quick heads up. The words in your post seem to be running off the screen in Firefox. I'm not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I figured I'd post to let you know. The layout look great though! Hope you get the issue resolved soon. Kudos

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *