PRVI ČOVJEK POLICIJE TK: VOZILA KOJA NABAVLJA MUP NISU ZA RAT

PRVI ČOVJEK POLICIJE TK: VOZILA KOJA NABAVLJA MUP TK SU ZA PROTUTERORISTIČKE AKTIVNOSTI, NISU ZA RATA 

Direktor Uprave policije TK Dževad Korman bio je gost emisije “U FOKUSU” RTVTK u kojoj je govorio o sigurnosti građana TK, postavljanju novih kamera, nabavljanju opreme.. 

PODSJEĆAMO PREMIJER TK IRFAN  HALILAGIĆ JE REKAO DA SE TRANSPORTERI NABAVLJAJU ZA PARADE I “NEDAJ BOŽE” A OVIH DANA JE OBJAVLJENO I DA ĆE KANADA POSLATI 200 OVAKVIH VOZILA KAO POMOĆ UKRAJINI U RATU SA RUSIJOM, PA OSTAJE NEJASNO ZAŠTO KORMAN “BJEŽI” OD TOGA DA OVA VOZILA MOGU POMOĆI I U RATNIM OKOLNOSTIMA. 

Građane je obradovala činjenica da MUP TK nabavlja ovakva vozila i naravno da su svjesni da policija ne može nabavljati vojne transportere i takvu vrstu oklopnih vozila. Ali i ovo je bar neki pomak i dokaz da smo počeli misliti na sebe a kako saznajemo nakon prva četiri “Senatora” koja bi trebala stići do maja, do kraja godine MUP TK planira nabaviti još dva.

Od ljeta prošle godine korisnici Senatora su specijalne snage ukrajinske armije Kraken, ali i specijalne američke, policijske snage SWAT. Dodatno, prethodnih dana Kanada je donirala 200 Senatora Ukrajini u prilično bogatom paketu pomoći, a s obzirom na najave proljetne ofanzive broj novo naručenih može samo porasti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *