Radovi na spajanju južnog i gradskog vodovoda

Radovi na trasi Kerep – Lukavac Gornji tj. spajanju južnog i gradskog vodovoda teku planiranom dinamikom. Radovi se istovremeno izvode na 4 lokacije i trenutno se završava šesti km od predviđenih 8 km.  

Završetak radova na spajanju južnog i gradskog vodovoda planiran je za kraj jula ove godine što će doprinijeti smanjenju redukcija u vodosnabdijevanju kojima je trenutno izložen Gradačac.  Izgradnja 65 km vodovodne mreže ulazi u završnu fazu. Komandno kontrolni objekat „Domažić“ je počeo sa testnom distribucijom vode.

Osim toga, na izvorišu Domažić u toku je postavljanje i ugradnja hlorne i trafo stanice, a istovremeno se vrši vanjsko uređenje i ograđivanje prve zone izvorišta. Nakon višedenevnog ispiranja cjevovoda od izvorišta Domažić do pumpne stanice Kerep Fazlići (Stadion Kerep) u dužini od 8 km, trenutno se vrši ispiranje još 1000 m položenog cjevovoda do centra Kerepa. Postavljena je hlorna stanica i

Još jedanput molimo građane za razumjevanje i strpljenje jer ovo je projekat koji će doprinijeti da se stvore bolji uslovi života za cjelokupno stanovništvo grada Gradačac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *