BiHIzdvojeno

Ramo Isak: Helikopter mora da leti, košta kao vožnja automobilom

U emisiji “Jutro za sve” na BHT-u gostovao je federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak.

Na početku emisije voditelj je upitao ministra Isaka koliko građane košta jedan let helikoptera gdje je Isak naveo da let ne košta ništa.

-Vjerujte, ne košta ništa. U više emisija sam pokušao objasniti građanima šta se dešava. Mi imamo helikopter i pilota koji mora u toku mjeseca odraditi određeni broj sati da bi se njegova licenca produžila. Mi te letove organizujemo i koristimo upravo iz tih razloga. Helikopter mora da leti, kazao je Isak.

Isak je dodao i da helikopter mora da bude aktivan i da to ne košta “puno”.

-Ako imam dobru informaciju, kažu da košta kao vožnja automobilom. U razgovoru s pilotom često porazgovaramo o tome. U helikoptera je najskuplje održavanje koje se svake godine mora raditi. Potrošnja je minimalna u odnosu na to. I da ne letimo, morali bi ga održavati. Košta toliko koliko košta održavanja”, izjavio je.

Isak se osvrnuo i na imenovanje njegovog sina Rusmira za direktora KPD “Zenica”.

-Kada se dogovarala parlamentarna većina, određene pozicije su bile dogovorene. U opticaju je bilo više imena, ne samo Rusmir. On je bio samo jedan od kandidata”, rekao je Isak.

Odgovarajući kako se kod ministra pravde našlo ime njegovog sina, Isak je naveo da je kadrovska komisija, koja je trebala da riješi tu poziciju, dala prijedlog i to je prihvaćeno.

Na pitanje kako mu to sve uspijeva i da li “drži u šaci” vladajuću Trojku, Isak je rekao kako Vlada FBiH radi na najbolji način i da na Nikšića ne može niko utjecati.


(Vijesti.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *