Reis Kavazović: Otrov genocida će još dugo kružiti ovim prostorom

Reis-ul-ulema Husein ef. Kavazović poručio je tokom dženaze žrtvama genocida u Potočarima kako se još uvijek pokušava zaustaviti zlo genocida koje se obrušilo nad Srebrenicom te da će njegov otrov još dugo kružiti tim prostorom.

“Prošlo je 25 godina otkako su oni koji su sebe nazivali srpska vojska i policija počinili genocid u Srebrenici. Posljedice tog zla koje se obrušilo na naše živote osjećamo svi na mnogo načina u našoj zemlji i svijetu. Kolika je bila silina tog zla koja se sručila na Srebrenicu govori nam i to s kakvim poteškoćama se susrećemo i danas kada ga pokušavamo zaustaviti. Sada mnogo jasnije vidimo da se zlo genocida i Srebrenice ne može lahko savladati i da će njegov otrov još dugo kružiti ovim prostorom”, kazao je Kavazović.

Istakao je kako se uprkos tome, “život u Srebrenici obnavlja, a istina o onome što se dogodilo polako poput sunčevih zraka razgoni tamu koja bi htjela vječno vladati ovim prelijepim gradom”.

Ljudi prilaze jedni drugima, svjesni tereta koji im je natovaren na njiova slabašna pleća. Vjerujem da će muslinami, pravoslavci, katolici i jevreji ovog grada naći načina da razumiju jedni druge i pomognu jedni drugima”, rekao je Kavazović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *