Reisul-ulema Kavazović: Da se nismo prebrojavali onda, ne bismo danas ovdje bili

IZ u BiH Husein-ef. Kavazović prisustvovao je sinoć manifestaciji “Dani bosanske duhovnosti – Karići 2022”.Odatle je poručio da Bošnjaci moraju voditi računa o sebi i znati kuda idu, te imati svijest o mjestu i vremenu u kojem žive.

– Svako vrijeme ima svoj izazov. I mi kao narod imamo naš izazov. Moramo znati kuda idemo i za kim idemo, moramo poznavati onoga koji staje ispred nas – naglasio je reisul-ulema, te podsjetio kako “nema džemata bez imama, bez vođe, bez onog koji staje ispred nas, okrenut svojim prsima prema Allahu Uzvišenom”.

Reisul-ulema je ukazao i na važnost svijesti o vremenu i mjestu gdje se nalazimo.

– Poznavati vrijeme i imati pojam o vremenu je obaveza svakog vjernika, jer Allah časti ljude vremenom. Obaveza je imati pojam i o mjestu. Šta nas je to okupilo na ovom mjestu, u ovoj noći? Koja je ljubav koja nas je dovela na ovo mjesto? Koja nas je vjera koja nas je okrenula prema ovom mjestu? Koja je, čija je dova, koja nas je pozvala na ovo mjesto? Ovo mjesto je mjesto na kojem je živio dobri čovjek, Hajdar dedo, jedan od nas, Božiji rob, čovjek koji je imao pojam o bereketu vremena i mjesta – naglasio je reisul-ulema Kavazović.

Govorio je i o aktualnoj temi prebrojavanja te tom prilikom poručio: Da se nismo prebrojavali onda kada smo trebali da se prebrojavamo, ne bismo danas ovdje bili …


19 thoughts on “Reisul-ulema Kavazović: Da se nismo prebrojavali onda, ne bismo danas ovdje bili

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *