Reprezentativci Turske podržali kampanju “Hello Brother”

Haji Daoud Nabi, 71-godišnji Afganistanac pozdravio je teroristu na ulazu džamije riječima “Hello Brother” (Zdravo, brate) samo nekoliko momenata prije nego ga je ovaj upucao

Eskisehir

Fudbalski reprezentativci Turske pridružili su se danas kampanji “Hello Brother” kojom se putem društvenih medija podsjeća na posljednje riječi prve žrtve terorističkog napada u džamiji na Novom Zelandu, javlja Anadolu Agency (AA).

Reprezentativci Turske su uoči utakmice s Moldavijom u okviru grupe H kvalifikacija za EUOR 2020 iznijeli transparent s natpisom “Hello Brother”.

Haji Daoud Nabi, 71-godišnji Afganistanac pozdravio je teroristu na ulazu džamije riječima “Hello Brother” (Zdravo, brate) samo nekoliko momenata prije nego ga je ovaj upucao.

Ranije su se kampanji pridružili reprezentativci Turske Emre Belozoglu i Ozan Kabak, a na zvaničnom Twitter profilu kampanju je podržao i predsjednik te zemlje Recep Tayyip Erdogan.

U terorističkom napadu u dvjema džamijama u gradu Christchurch na Novom Zelandu 15. marta ubijeno je 50 muslimana, koliko ih je i ranjeno.

5 thoughts on “Reprezentativci Turske podržali kampanju “Hello Brother”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *