Šabić: Rezultat u Mostaru je realan, želimo prezimiti na liderskoj poziciji

Juče su fudbaleri Veleža i Zvijezde remizirali u Mostaru u okviru derbija 14. kola Prve lige FBiH.

Bio je to izuzetno vrijedan bod za goste iz Gradačca, a s obzirom da ni njihovi konkurenti za prvu poziciju nisu uspjeli upisati pobjede, Zvijezda se zadržala na vodećoj poziciji.

Ovim remijem prvoligaš iz Gradačca je nastavio sa odličnim predstavama na gostujućim terenima, a ovo im je bio petnaesti bod sa strane u ovoj polusezoni.

Iduće kolo Zvijezda na svom terenu dočekuje ekipu Čapljine, a sa osvojena tri boda bi ostali na liderskoj poziciji i tako postali jesenji prvaci Prve lige.

“Zadovoljni smo velikim bodom iz Mostara, iako smo pri vodstvu od 0-1 imali šansu da možfa riješimo pitanje pobjednika. Nedugo nakon toga stigla je kazna i ispustili smo tri boda, a s obzirom da smo se dobro spremali za ovaj susret ostaje i mali žal za punim plijenom. Međutim, moram priznati da je ovo i realan rezultat s obzirom da su i domaći imali svoje šanse. Ostali rezultati iz ovog kola nam idu na ruku i nadam se da ćemo u narednom kolu biti sigurni na domaćem terenu i pobjedom prezimiti na prvom mjestu. Pozivam naše navijače da nam pruže podršku i ovaj put i da zajedno slavimo jesensku titulu” – izjavio je za portal Prva liga Nermin Šabić, trener Zvijezde

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *