Saopćenje za javnost – Zajedničko saopćenje za javnost Općine Gradačac i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gradačac

Danas je održan zajednički sastanak između Općinskog načelnika, šefa službe Civilne zaštite i predstavnika Upravnog odbora Dobrovoljnog vatrogasnog  društva Gradačac. Na sastanku su usaglašeni zajednički stavovi i to :

 

1.         Obje strane daju punu podršku formiranju Profesionalne vatrogasne jednice pri Općinskoj službi Civilne zaštite.

2.         Do uspostave Profesionalne vatrogasne jedinice zaključit će se Ugovor o međusobnim pravima i obavezama između Općine Gradačac i DVD-a Gradačac za 2018. Obje strane podržavaju aktivnosti na preuzimanju vatrogasaca DVD-a u PVJ.

3.         U budžetu Općine Gradačac za 2018. planirat će se posebna pozicija-kod  za rad DVD Gradačac kao i i za pružanje usluga po Ugovora iz tačke 2.

4.         Općina Gradačac nastavlja s aktivnostima na formiranju Profesionalne vatrogasne jedinice na osnovu Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu FBIH i TK.

5.         U skladu sa preporukama advokatskog tima iz 2016. Dobrovoljno vatrogasno društvo Gradačac  nije u mogućnosti sklopiti Sporazum o ustupanju opreme i prostora Općini Gradačac – PVJ.

 

 

Služba za informisanje

                                                                                                Općine Gradačac

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *