Šarović poručio Dodiku: Želim da čujete kako je kada vas optužuju za izdaju

Predsjednik SDS Mirko Šarović, u obraćanju poslanicima Narodne skupštine RS, rekao je da ANP nije bio dokumet Savjeta ministara BiH i da ga je izradio jedan čovjek, te da srpski predstavnicvi u tome nisu učestvovali kroz Komisiju za NATO integracioni proces.

– Prošli put sam rekao, i sada govorim, 95 odsto nadležnosti sa RS na BiH prenijela je vaša stranka. Sada želite da operete tu svoju ulogu. Tačno je, promijenili smo Poslovnik Prestavničkog doma, zato što ste vi blokirali PS BiH i Srpsku ostavili bez dvije milijarde KM – rekao je Šarović.
Govoreći o Programu reformi, Šarović je rekao da je time zakoračeno u NATO put BiH.

– Sve je sada u rukama Predsjedništva i PS BiH. Nigdje nema vojne neutralnosti RS. Vašim potpisom ste u opasnost doveli status RS i njenih institucija. Pošto govorite o izdaji, želim da čujete kako izgleda kada se to odnosi na vas.

Vi ste akter jedne od najvećih izdaja u istoriji RS, vi ste nosilac te aktivnosti. Vaš pokušaj da se ovaj dokument drugačijeg naziva prikaže da nije ANP, da je to nešto nevažno, je obmana javnosti.

Nije bitno koliko dokumet ima strana, promjena naziva neme veze ni suštinskog značaja.

Ovaj dokumet, ako bude prihvaćen u komandi NATO, znači aktivaciju MAP. Vi to znate. Čitava akcija je vođena sa vama da bi vama olakšali situaciju – rekao je Šarović Dodiku, prenosi Srpskainfo.

2 thoughts on “Šarović poručio Dodiku: Želim da čujete kako je kada vas optužuju za izdaju

  • 06/10/2022 at 5:00 pm
    Permalink

    Appreciating the hard work you put into your blog and detailed information you provide. It's good to come across a blog every once in a while that isn't the same outdated rehashed material. Excellent read! I've saved your site and I'm including your RSS feeds to my Google account.

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *