Satelitski snimak FBI otkriva ubice policajaca

Specijalni agenti američkog Saveznog istražnog ureda (FBI) imaju satelitske snimke na kojima se vidi likvidacija sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u sarajevskom naselju Alipašino Polje, otkriva izvor blizak istrazi. Na snimcima se, kako saznajemo, vidi i ruta kojom su ubice pobjegle, a istražni tim steže obruč oko njih.

Jasna slika

Satelitom je zabilježen i pokušaj krađe Golfa 6 hrvatskih registarskih oznaka. Preko specijaliziranog kompjuterskog programa istražitelji FBI-ja rekonstruirali su zločin od momenta kad su automafijaši obili Golf do likvidacije policajaca koji su bili u patrolnom vozilu u pokretu, kao i njihovog bijega.

Kako nezvanično saznajemo, prema dosadašnjim rezultatima istrage, isljednici su analizirali tragove sa mjesta zločina i moguće motive ubistava te su sa sigurnošću utvrdili da se radi o pripadnicima automafije. Prema našem izvoru, druge kriminalne grupe, poput dilerskih i razbojničkih, isključuju se iz istrage kao mogući izvršioci, jer svi dosadašnji tragovi ukazuju na to. Sve istražiteljske snage usmjerene su ka automafiji.

  •  Šehović i Vujinović: Bili ponos MUP-a Kantona Sarajevo

 Podzemlje u panici

Istovremeno, u bh. podzemlju, koje je pod najvećim pritiskom od Dejtona do danas, zavladala je neviđena panika, a privođenja automafijaša na ispitivanja su svakodnevna.

Među ispitanima je i Miroslav Miki Škobo sa Pala, koji se spominje u skoro svim akcijama suzbijanja automafije, a optužen je i u predmetu “Volan”. U prvom talasu privođenja autokriminalaca, Škobo je bio izvan granica BiH, ali je, čim se vratio, došao na ispitivanje pod nadzorom sarajevskih tužilaca. Kako saznajemo, on je dao izjavu te je provjeren njegov alibi, nakon čega je pušten na slobodu.

 Provjeravaju se iznajmljene garaže 

Satelitski snimci, saznajemo, nisu jedini tragovi kojima istražitelji raspolažu. Provjeravaju se i sve iznajmljene garaže za automobile na području Kantona Sarajevo, a tokom istrage je suženo područje gdje su lopovi krili ukradena vozila. Ispituje se jesu li u nekoj od garaža bili sakriveni crni Golf te, navodno, jedan terenac koji su korišteni pri likvidaciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Dnevni Avaz

11 thoughts on “Satelitski snimak FBI otkriva ubice policajaca

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *