SBB Fahrudin Radončić: SDA se raspada ; SDP: “Gdje im je sada Alija i ideologija?”

Na stalno spočitavanje i prebacivanje odgovornosti na SBB, predsjednik Kluba SBB-a Fuad Hadžimehmedović rekao je da je problem u SDA i činjenici da se ta stranka raspada, te da SBB poštuje izbornu volju građana.

– Dobili ste zahtjev za sazivanje Skupštine TK na kojem nema naših potpisa. I sada svjedočimo nečemu što je nastalo u Sarajevu. Ali ne u tornju, nego na mnogo nižem nivou, u centrali SDA. SDA je pogubila konce, ne samo u TK, već u USK, Ze-do, BPK i Kantonu Sarajevo. Očito da ste se prekombinirali, isključujete svakog ko se usprotivi ili ne misli kao jedan ili dva čovjeka. Mi ćemo se mjeriti po većini – rekao je Hadžimehmedović.

Alen Karić iz SDP-a pitao je članove SDA “gdje im je sada Alija i ideologija”.

– Valjate se u blatu i valjate u blatu sve stanovnike ove zemlje – kazao je Karić.

 

Podsjećamo danas je održana  vanredna pres-konferencija KO SDA, na kojoj je rečeno kako će svi trenutni članovi SDA koji podrže smjenu Vlade TK automatski biti isključeni iz stranke.

Također, i svi ministri SDA koji ostanu u novoj Vladi TK bit će isključeni iz stranke.

Sudeći po pres-konferenciji, na strani premijera Gutića ostali su ministri Fahrudin Skopljak, Abdulah Zukić, Srđan Mićanović i Hasan Fehratović, dok nije bilo ministara Jakuba Suljkanovića i Huseina Topčagića.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *