TKVIJESTI

SDA TK: SDP TK pokušava pažnju javnosti skrenuti sa izdajničkih grešaka Trojke i veza sa narko-kartelom

Pokušavajući da pažnju javnosti usmjeri sa kardinalnih i izdajničkih grešaka Trojke (NIP, SDP i NS) na federalnom i državnom nivou, te u Kantonu Sarajevo, kao i sa poveznica ove političke grupacije sa narko – kartelom, Kantonalni odbor SDP-a Tuzla svojim saopćenjima pokušava, i pored jasnih pokazatelja, javnost ubijediti da je mlijeko crno.

U svom posljednjem saopćenju navode da je cilj Vlade uništavanje UKC Tuzla i Univerziteta u Tuzli…

Zar se nešto uništava tako što se u te institucije konačno, a u roku od dvije godine, ulažu ozbiljna finansijska sredstva(cca 30 miliona KM) i što se konačno pokreću sistemski infrastrukturni projekti?

Mlijeko je bijelo, to znaju i ptice na grani kao što i mala djeca znaju da je vlada na čelu sa premijerom Halilagićem konačno smogla i snage i hrabrosti da ispravi sve ono što je SDP, za kratko vrijeme dok su sa svojim privjescima bili u vlasti, započeo da uništava.

Uništavanje UKC-a je započelo kada je SDP-ova Vlada odbila da pravovremeno započne nabavku linearnog akceleratora i kada nisu uspijevali ni da zajedno sa ministrima barem pokose travnjake u Kampusu Univerziteta.

Toliko o planovima…

Da su totalno neupućeni i da pokušavaju spinovima spasiti što se spasiti još da, SDP pokazuje i navodima da nisu ni obračunate plaće profesorima na Univerzitetu u Tuzli.

Plaće su i obračunate i isplaćene, doduše, zbog tehničke greške, bez obećanog povećanja, ali radi se da se to ispravi. Svi već vrlo dobro znaju da premijeru Halilagiću dato obećanje predstavlja dug i da on svoja obećanja ispunjava. Tako će biti i sa povećanjem plaća svima onima koji su to obećanje dobili.

Na kraju podsjećamo da je, zahvaljujući ovoj Vladi i skupštinskoj većini, Tuzlanski kanton na korak do izgradnje Kampusa Univerziteta u Tuzli, da se značajnim izdvajanjima postepeno zanavlja oprema na UKC-u Tuzla, te da se na Međunarodnom aerodromu Tuzla završavaju projekti koje su zatražile aviokompanije i da ćemo dolasku novih aviokompanija svjedočiti uskoro. Također, konačno treba da započnu radovi na rekonstrukciji zgrade Vlade TK u Tuzli, koja je svojevrsan spomenik posljedica SDP-ovog vladanja u Kantonu.

Pitanje je da li se sve navedeno kosi sa željama narko-kartela, jer posljednje informacije iz SKY aplikacije pokazuju intenciju narko-kartela i sa njima povezanih političkih subjekata da se preuzme Tuzlanski kanton, jer on je „najbitniji“.

Pa kako SDP napisa u svom saopćenju „Gospodo ovo vam neće proći“!

Podsjećamo SDP TK je objavio na facebooku post nakon kojeg je uslijedila reakcija SDA TK

Evo šta su objavili iz SDP-a:

❗️Skupštinska većina SDA/DF upravo je odbila da u Dnevni red današnje hitne sjednice uvrsti, i o istima raspravlja, nekoliko prijedloga tačaka delegiranih od strane poslanika i poslanica u Skupštini TK

Odbijeno je da se razmatra:

🔺Informacija o stanju u JP Međunarodni aerodrom Tuzla
🔺Informacija o sigurnosnoj situaciji a u vezi sa događajem u Gradačcu
🔺Informaciju o nabavci linearnog akceleratora na UKC Tuzla
🔺Razmatra Izmjene i dopune zakona o državnoj službi