IzdvojenoTK

SDP TK IDE U FORMIRANJE VLASTI U TUZLANSKOM KANTONU

Predsjednik KO SDP-a TK pozvao je sve ostale zastupnike, a SDP u Skupštini TK ima deset zastupnika, da podrže odluku o pregovorima o formiranju vlasti TK

 

Kantonalni odbor SDP-a TK na današnjoj sjednici kojom je predsjedavao Enver Bijedić, donio je odluku o ulasku, odnosno pregovorima o ulasku u vlast na području Tuzlanskog kantona.

Sjednici nisu prisustvovali zastupnici u Skupštini TK koji su bliski politici gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića i predsjednika Kluba SDP-a u Skupštini TK Dževada Hadžića.

Predsjednik KO SDP-a TK pozvao je sve ostale zastupnike, a SDP u Skupštini TK ima deset zastupnika, da podrže odluku o pregovorima o formiranju vlasti TK.

Prema Bijedićevim riječima trenutna matematika govori da je vlast u TK moguće formirati sa Blokom 16, odnosno strankama koje predvodi SDA sa devet, DF sa tri, SBB i SBiH sa po dva zastupnika.

Za većinu u Skupštini TK potrebno je 18 ruku, a pored već pomenutih 16 zastupnika na sjednici KO SDP-a TK bili su zastupnici Žarko Vujović i Husein Tokić.

18 thoughts on “SDP TK IDE U FORMIRANJE VLASTI U TUZLANSKOM KANTONU

Comments are closed.