Senat SAD-a raspušten, Trumpove pristalice upale u Kapitol

Senat SAD-a raspustio je raspravu o Elektorskom koledžu nakon što su pristalice Donalda Trumpa upale u Kapitol, javio je večeras CNN.

Američki Kapitol je zatvoren zbog napete situacije s demonstrantima dok zastupnici Kongresa održavaju sjednicu na kojoj trebaju potvrditi Bidenovu pobjedu, prenosi CNN u srijedu navečer.

Reporter CNN-a pokušao je napustiti zgradu Kapitola ali nije mogao jer je policija rekla da je zgrada u ‘lockdownu’, što znaći da niko ne može izaći niti ući.

Pristaše američkog predsjednika Donalda Trumpa sukobile su se s policijom kod zgrade Kapitola, javlja Reuters.

Pristaše američkog predsjednika Donalda Trumpa sukobile su se s policijom kod zgrade Kapitola, javlja Reuters.

Hilajde pristaša Trumpa, koji je izjavio u srijedu da “nikada” neće priznati poraz, okupili su se u Washingtonu u znak protesta uoči sastanka Kongresa.

Trump, gubitnik izbora, obratio se demonstrantima u Ellipseu, parku kraj Bijele kuće koju će Biden preuzeti za dvije sedmice istaknuvši da “nikada” neće priznati poraz.

“Nikada nećemo odustati. Nikada nećemo priznati poraz”, rekao je Trump.

“Pobijedili smo na tim izborima i to uvjerljivo”, ustvrdio je.

U toku je evakuacija članova Zastupničkog doma i Senata iz zgrade američkog Kongresa u koji su upale pristaše aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa, javljaju američki mediji. 

Demonstranti pokušavaju provaliti u dvoranu u kojoj se odvijala zajednička sjednica obaju domova parlamenta na kojoj je trebala biti potvrđena pobjeda Joea Bidena na izborima.

15 thoughts on “Senat SAD-a raspušten, Trumpove pristalice upale u Kapitol

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *