Senzacija u Njujorku: Ruiz nokautirao Džošuu

BOKS Izazivač uspio iznenaditi

Britanski borac doživio prvi poraz

 

Entoni Džošua, jedan od najboljih boksera današnjice konačno je imao meč u Americi. U Njujorku mu je protivnik bio Endi Ruiz (Andy). Britanski bokser koji je uoči meča bio veliki favorit, imao je vatreni doček. Bilo je mirno do treće runde, a onda je Ruiz završio na podu. Nakon brojanja je ustao, pa je uslijedila prava kanonada prema Britancu. Dva puta je potom svjetski prvak bio u nokdaunu, a gong ga je spasio poraza.

“Debeljko” kako zovu Ruiza, nije bio nimalo inferioran u narednim rundama, a Džošua je nakon brojanja u sedmoj rundi ustao, ali opet je završio na podu i doživio prvi nokaut i poraz u karijeri.

Džošua je u ovom meču branio četiri pojasa u teškoj kategoriji. Ima IBF titulu od 2016., WBA i IBO od 2017., a WBO od prošle godine. Sa druge strane Ruiz je stalno naglašavao kako je njegov osnovni motiv da titule vrati u Meksiko, što je jutros rano i uspio.

Kako je objavio „CNBC“, za borbu protiv Ruiza, Joshua bi trebao zaraditi više od 25 miliona dolara, ali konačan iznos ne može biti poznat dok se ne obračuna prihod od prodaje prijenosa (plati i gledaj). Ruiz će po nekim najavama biti bogatiji za sedam miliona dolara.

Ruizu je ovo bila 33. pobjeda u karijeri, a ima samo jedan poraz.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *