SJEĆANJE NA SREDNJOVJEKOVNU BOSNU ODRŽANO U MSŠ HASAN KIKIĆ

CENTRALNA MANIFESTACIJA ZA SREDNJE ŠKOLE U TUZLANSKOM KANTONU POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA KRUNISANJA TVRTKA I KOTROMANIĆA I DANA SJEĆANJA NA SREDNJOVJEKOVNU BOSNU ODRŽANA U MSŠ HASAN KIKIĆ

U srijedu, 26.10.2022. godine održana je centralna manifestacija obilježavanja Dana krunisanja kralja Tvrtka I Kotromanića i Dana sjećanja na srednjovjekovnu Bosnu.


Prisutnim medijima se prije priredbe obratio ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović, kao i Zijad Mahmutović, direktor JU MŠS „Hasan Kikić“ Gradačac.


Koordinatorica svih aktivnosti u našoj školi, vezanih za ovu manifestaciju, bila je profesorica bosanskog jezika i književnosti Asmira Goletić.


Na sjajno pripremljenoj svečanosti, prisutnim učenicima, profesorima, predstavnicima vjerskog i političkog života Tuzlanskog kantona i predstavnicima medija obratili su se ministar obrazovanja i nauke TK Ahmed Omerović i direktor škole Zijad Mahmutović.

Ministar Omerović se zahvalio školi, na sjajno organiziranoj priredbi, budući da se ovaj važan datum za našu državu, po prvi put obilježava na ovakav način u našim školama.


Talentirane učenice medicinske škole Ajla Alagić i Amina Halilković su za ovu priliku nacrtale sjajan crtež, kojim su prikazale doba srednjovjekovne Bosne.


O položaju žene u srednjovjekovnoj Bosni govorila je učenica medicinske škole Amina Omerbašić, uz pratnju članica modno-manekenske sekcije tekstilne struke.


Učenik mašinske struke Hamza Osmanović, uručio je ministru Omeroviću poklone, prigodnu sliku i grb srednjovjekovne Bosne, radove učenika.
Profesor historije, Šakić Enir, održao je kratki čas historije na temu srednjovjekovne Bosne i njene državnosti.


Za ovu svečanost vladao je veliki interes učenika, što je dokaz da mladi žele učiti, saznavati, otkrivati i davati svoj doprinos izgradnji naše jedine domovine Bosne i Hercegovine.


Iz MSŠ Hasan Kikić su se zahvalili svim gostima i predstavnicima medija koji su prisustvovali ovoj priredbi, kao i učenicima i profesorima koji su sjajno predstavili svoju školu.
Neka živi naša domovina Bosna i Hercegovina!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *