Slijedi pad temperature, narednih dana sve hladnije

DO KRAJA SEDMICE DVA VISINSKA CIKLONA DONOSE LOKALNE PADAVINE I ZAHLAĐENJE

Premještanjem visinskog ciklona iz srednje Evrope preko naše regije, u toku sutrašnjeg dana će većem dijelu BiH donijeti umjereno do pretešno oblačno vrijeme. Sunčanije prijepodne, od sredine dana postepeno sve više oblaka a u večernjim satima lokalno može biti malo kiše u sjeveroistočnim i istočnim dijelovima zemlje.

Jug BiH će biti pošteđen većeg naoblačenja i tu će tokom dana preovladavati sunčano vrijeme.

Dnevna temperatura danas 16-21, na jugu do 25°C, jutarnja 6-10, na jugu do 15°C.

Vjetar većinom slab promjenjivog smjera, poslijepodne i navečer ponegdje umjeren sjeveroistočni. Navečer i u noći na subotu na jugu i zapadu će zapuhati umjerena bura.

U subotu na jugu pretežno sunčano, drugdje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, ponegdje može pasti malo kiše. Malo hladnije u odnosu na petak uz temperature do 17, na jugu do 22°C

U nedjelju sa sjeveroistoka Evrope će se spustiti još jedan visinski ciklon koji će donijeti lokalno padavine ali ovaj put pored padavina će sa sobom povući hladan zrak sa sjeveroistoka pa će tako uz sjeverac koji će povremeno puhati umjerenom jačinom doći do osjetnijeg pada temperature. Na planinama prolazno će biti snijega. Padavine treba očekivati od večernjih sati nedjelje i u prvom dijelu ponedjeljka.

2 thoughts on “Slijedi pad temperature, narednih dana sve hladnije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *