SMIJENJEN UPRAVNI ODBOR DOMA ZDRAVLJA

Tokom današnjeg hitnog zasijedanja vijećnici su većinom od 16 glasova prihvatili prijedlog razrješenja predsjednika i članova UO JZU Dom zdravlja.

„Mjere koje je ovo GV kroz Akcioni plan za poboljšanje rada JZU Dom zdravlja usvojilo prije neka tri mjeseca nisu provedene ili su djelimično provedene. S druge strane konkurs koje je raspisan u JZU nije u skladu sa odlukom o davanju saglasnosti UO na sami tekst konkursa, dakle razlikuje se, i obzirom da niti UO niti menadžment na dopis koji je upućen od strane gradonačelnika nije reagovao, dakle za poništenjem tog konkursa i stavljanjem van snage, uslijedila je smjena UO i imenovanje privremenog koji ima zadatak da u narednom periodu, što prije provjeri šta se to gore dešava i adekvatno reaguje“, rekao je gradonačelnik Edis Dervišagić za Radio Gradačac.

„UO Doma zdravlja smijenjen je bez ikakve procedure“, ustvrdio je vijećnik Enir Šakić. U izjavi za Radio Gradačac rekao je: „Vijeće je izglasalo smjenu, izabrani su novi članovi bez ikakve provedene procedure. Nije nikakav izvještaj bio, nikakvog papira, znači kadija te tuži – kadija te sudi, samo zato da bi se udovoljilo novoj većini i apetitima nove većine koja je uz gradonačelnika Dervišagića“, rekao je Šakić.

Gradačački glas/Radio Gradačac

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *