BiHVIJESTI

Smijenjeno rukovodstvo Skupštine, slijedi smjena Vlade USK

Počela je četvrta vanredna sjednica Skupštine USK-a na kojoj će biti govora o smjeni Vlade USK i imenovanju nove.

Dnevni red je usvojen glasovima 19 zastupnika, a zatim je istim brojem glasova smijenjen predsjedavajući Skupštine USK Jasmin Musić. Potom je Zikrija Duraković, koji je prijedlog Kluba Bošnjaka, izabran za predsjedavajućeg Skupštine USK.

Na dnevnom redu slijedi izbor radnih tijela te smjena Vlade USK i potvrđivanje nove Vlade USK.

U novu Vladu USK kao premijer trebao bi biti imenovan Nijaz Hušić iz SDA. Iz SDA su i Zemina Kadirić kao ministrica zdravstva, Almir Tutić kao ministar za pitanja boraca, Amel Dizdarević kao ministar privrede i Dragan Polimanac kao ministar pravde. Iz SDP-a trebaju biti imenovani Danko Jakšić kao ministar finansija, Adnan Habibija kao ministar unutrašnjih poslova i Denis Osmankić kao ministar obrazovanja. Iz NiP-a kao ministar privrede treba biti imenovan Armin Kardašević, dok za ministra prostornog uređenja ide Almir Imširović. Imširović je bio u Našoj stranci koja je pak odlučila da neće biti dio nove većine u kojoj je SDA.

(Vijesti.ba)

One thought on “Smijenjeno rukovodstvo Skupštine, slijedi smjena Vlade USK

  • I like the helpful info you provide to your articles. I will bookmark your weblog and take a look at again here regularly. I am slightly sure I’ll be informed a lot of new stuff right here! Good luck for the next!

Comments are closed.