Snijeg i vjetar otežavaju saobraćaj na dionicama širom BiH

Zbog snijega, otežano se saobraća na putevima centralne, zapadne i istočne Bosne, navedeno je ovog jutra iz BIHAMK-a.

Posebno izdvajamo dionice u višim planinskim predjelima (Komar, Nišići, Karaula, Rogoj, Romanija, Makljen, Koričina, Mlinište i Kupres) gdje ima ugaženog snijega na kolovozu. Dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose.

Ekipe putnih službi intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a mi apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Polusatne obustave saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila, aktuelne su u vremenu od 07 do 16 sati, na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16 sati na ovoj lokaciji saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je.

8 thoughts on “Snijeg i vjetar otežavaju saobraćaj na dionicama širom BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *