Snijeg i vjetar s olujnim udarima, a onda slijedi promjena

Snijeg i vjetar s olujnim udarima, a onda slijedi promjena: Donosimo vremensku prognozu do nedjelje

U našoj zemlji danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa snijegom i kišom u Bosni


Snijeg i vjetar s olujnim udarima, a onda slijedi promjena: Donosimo vremensku prognozu do nedjelje - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

U našoj zemlji danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa snijegom i kišom u Bosni.

Snijeg ili susnježica su mogući i na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine. Poslijepodne padavine postepeno prestaju. Vjetar sjeverni sa olujnim udarima. Na području Hercegovine, zapadne i istočne Bosne povremeno su mogući i orkanski udari vjetra. Jutarnja temperatura od -3 do 3, a dnevna od -1 do 11 stepeni.

U četvrtak u većem dijelu zemlje pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle i niske naoblake. Jutarnja temperatura od -9 do -3, na planinama do -13, na jugu od -1 do 5, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 4 do 10 stepeni.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne, ujutro i prije podne, je moguć slab snijeg ili slaba kiša. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od -1 do 5 stepeni, a dnevna od 1 do 7, na jugu od 6 do 11.

U subotu pretežno sunčano. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Jutarnja temperatura od -7 do 0, na jugu od -1 do 4, a dnevna od 0 do 6, na jugu od 5 do 11 stepeni.

7 thoughts on “Snijeg i vjetar s olujnim udarima, a onda slijedi promjena

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *