Solak: Neka me tuže… Imate online prodaju, pa kupujte… I mene šiša brat, a nije frizer…

Neozbiljno je da kažemo da će frizeri, obućari, prodavnice cipela, odjeće početi raditi za neko određeno vrijeme, kada se ne može to ni otprilike reći, kaže Fahrudin Solak, načelnik Federalnog štaba Civilne zaštite za Faktor.

˝Svaki dan se radi analiza i prati situacija o broju zaraženih, oporavljenih i mjestima na kojima se pojavljuju nova žarišta i bilo bi zaista neozbiljno obećati da ćemo otvoriti prodavnice za desetak dana ili dati bilo koji drugi rok. Pravimo plan u kojim uvjetima sve treba da bude posloženo da krenemo sa popuštanjem mjera. Za sada idemo sa popuštanjem mjera za djecu i penzionere, pa je na redu otvaranje autosalona, galerija, biblioteka, pa tek onda neke trgovine˝,  pojašnjava Solak.

Na primjedbe građana da su im potrebne nove cipele, garderoba, pa i, između ostalog, frizeri, pri tome navodeći da su političari uredno ošišani, Solak kaže:˝Za sada ima online prodaja, dok ne prorade prodavnice odjeće i obuće. A i mene šiša brat koji nije frizer i svako nekog ošiša, pa kako god˝.

(TIP)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *