Spremite kišobrane: Pred nama jesenji vikend

VRIJEME Podaci Hidrometeorološkog zavoda FBiH

Obilnije padavine se očekuju na jugozapadu Bosne, kao i na sjeveru i zapadu Hercegovine.

Danas u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Na planinama je moguć snijeg. Obilnije padavine se očekuju na jugozapadu Bosne, kao i na sjeveru i zapadu Hercegovine. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu od 4 do 9, a dnevna od 9 do 16.

Prvi dan vikenda oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima (iznad 1000m ) sa susnježicom i snijegom. Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima u većini područja se očekuje prestanak padavina. 

Intenzivnije padavine u dijelovima sjeverne i sjeverozapadne Bosne. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu od 5 do 9, a dnevna od 5 do 11, na jugu od 10 do 15.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slabe padavine u centralnim i istočnim područjima Bosne. U ostatku dana postoji manja vjerovatnost za lokalno povremeno i slabu kišu u Bosni. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 3 do 8, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 8 do 13.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 6 do 11, na jugu do 13.

14 thoughts on “Spremite kišobrane: Pred nama jesenji vikend

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *