STRAHOVI DRAGANA ČOVIĆA NISU NEUTEMELJENI: Na pomolu je novi obrat, SDP i ljevica sa SDA i u državi i u Federaciji Bosne i Hercegovine!?

Konačni rasplet može se očekivati u narednih mjesec dana, a sve će biti jasno kada Dragan Čović napravi svoj naredni potez., ali i nakon konačne odluke oko Izbornog zakona i popune Doma naroda

 

Sve su učestalije glasine oko okupljanja “probosanskog” bloka stranaka da se napravi dogovor o uspostavi svojevrsnog svebosanskog narodnog sabora.

Ovaj projekt, kako se doznaje, ima cilj zaustaviti podjele između probosanskih stranaka kako bi imale veći kapacitet prilikom pregovora sa hrvatskim i srpskim kolegama oko uspostave vlasti u kantonima, ali i na razini Federacije i državne vlasti.

 

S obzirom na novonastalu situaciju i preokret koji je na pomolu u nekoliko kantona u Federaciji BiH, te raznim radnim večerama dojučer zaraćenih strana, nije isključeno da se i na federalnoj i na državnoj razini napravi šira probosanska koalicija koja bi obuhvaćala dojučerašnje protivnike, a na čijem čelu bi bila Stranka demokratske akcije. To bi umnogome oslabilo početne pregovaračke pozicije Čovićevog HDZ-a.

Konačni rasplet može se očekivati u narednih mjesec dana, a sve će biti jasno kada Dragan Čović napravi svoj naredni potez., ali i nakon konačne odluke oko Izbornog zakona i popune Doma naroda.

(SB)

8 thoughts on “STRAHOVI DRAGANA ČOVIĆA NISU NEUTEMELJENI: Na pomolu je novi obrat, SDP i ljevica sa SDA i u državi i u Federaciji Bosne i Hercegovine!?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *