TKVIJESTI

Sudski policajac skočio u rijeku i spasio starijeg muškarca koji se utapao

Prava drama odvijala se u subotu popodne o blizini pomoćnog stadiona OFK Gradina u Srebreniku, nakon što je stariji muškarac pao u korito rijeke Tinje.

Trenutak pada muškarca u vodu, na njegovu sreću, vidjela su djeca iz obližnjeg naselja Bare, koja su odmah počela dozivati starije u pomoć.

Sudski policijac Ramiz Vikalo, koji živi u neposrednoj blizini mjesta ovog događaja, nakon što što je čuo šta se desilo, bez razmišljanja je skočio u vodu i uspio spasiti čovjeka, koji je već bio na izmaku snage.

– Tinja je već nosila ovog čovjeka i izgledao je beživotno, praktično se već počeo utapati. Voda je na ovom mjestu duboka više od jedan metar i uspio sam ga nekako izvući na nasip, dao sam mu vještačko disanje i na svu sreću sve se završilo bez tragičnih posljedica – kazao je policajac Ramiz za Radiosrebrenik.

Ubrzo nakon toga na mjesto događaja stigla je Hitna pomoć koja je zbrinula muškarca, kao i patrola policije iz Srebrenika.

O ovom hrabrom činu svog službenika oglasili su se i iz Sudske policije FBiH, te najavili da će u skladu sa propisima, ovaj čin sudskog policjca, koji je raspoređen u Centru sudske policije Tuzlanskog kantona, biti i nagrađen.

– Imenovani službenik Sudske policije je ovim hrabrim činom pokazao spremnost da, nakon što je čuo da se traži pomoć za lice koje je palo u korito hladne rijeke, odmah reaguje i bez razmišljanja uđe u hladnu vodu, što je rezultiralo time da lice koje se praktično već počelo utapati, izvuče na površinu i pruži mu prvu pomoć do dolaska nadležnih službi.

Sudska policija je ponosna što u svojim redovima ima hrabre i osposobljene službenike koji su, žrtvujući i vlastiti život, spremni da bez obzira na rizike u poslu koji obavljaju i izvan izvršenja službenih zadataka pomognu ljudima u nevolji, a što je pokazalo i ovo humano djelo službenika Sudske policije Ramiza Vikala koje je rezultiralo spašavanjem ljudskog života – naveli su iz Sudske policije FBiH.

Faktor/radiosrebrenik.ba