ISLAMIzdvojenoSvijet

TIŠINA MINARETA: Šta je izraelska vojska uradila sa džamijama u Gazi; Broj uništenih premašio…

Glasnogovornik Brigada Al-Qassam rekao je da obavještava dvije milijarde muslimana u svijetu da je Izrael u roku od sto dana uništio većinu džamija u Pojasu Gaze.

Više od 100 dana agresije koju je izraelska vojska pokrenula na Pojas Gaze, hiljade poginulih i hiljade uništenih domova nisu jedina šteta koju je iza sebe ostavila izraelska vojska; na meti bombardiranja bio je i veliki broj bogomolja.

Izraelska vojska, koja se nije ustručavala da cilja civile, ubivši ih do sada više od 24 hiljade, većinom žena i djece, i ranivši više od 61 hiljadu drugih, osim što je raselila stotine hiljada, gađala je i bogomolje.

Pored džamija, uništene su i tri crkve.

‘Vjerski rat’

U posljednjem govoru, glasnogovornik Brigada Al-Qassam, Abu Ubaida, dotakao se namjernog bombardiranja džamija od strane izraelske vojske, koja je većinu njih uništila, ušutivši ezan sa njenih minareta (ezan je obavijest o nastupanju molitvenog vremena).

Abu Ubaida je rekao:

“Smatramo našom borbenom i vjerskom dužnošću da obavijestimo dvije milijarde muslimana u svijetu da je cionistički neprijatelj u roku od sto dana uništio većinu džamija u Pojasu Gaze, oskrnavio, spalio i buldožerom poravnao sve one do kojih je stigao svojim vozilima, ugušivši ezan i molitvu u otvorenom vjerskom ratu i dovršavajući ono što je započela religiozna cionistička banda u svome ratu protiv džamije Al-Aksa”, piše Al Jazeera.