Tuka srebreni na Svjetskom prvenstvu

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka večeras je nastupio u finalu SP-a u Dohi u disciplini na 800 metara. Tuka je do finala došao superiorno kao prvoplasirani u svojoj polufinalnoj skupini.

U finalu je istrčao sjajno dionicu i došao do srebrene medalje, što je najveći uspjeh u historiji bh. atletike. Tuka je dionicu istrčao za 1:43:37. Bio je ovo najbolji rezultat sezone za bh. atletičara.

“Jedva čekam da se vratim kući i da svoju sreću podijelim sa mojom porodicom i cijelom državom”, kazao je Amel Tuka nakon osvojenog srebra na Svjetskom prvenstvu.

“Mnogo ih volim i oni su to zaslužili. U prošlosti je bilo teških trenutaka, zdravstvenih problema, ali sam ih uspio savladati.

Konačno sam se vratio, dobro trenirao cijelu sezonu. Ovdje sam došao da osvojim medalju i u tome sam uspio. Ovo je moja druga velika medalja nakon Pekinga 2015.

Svi ovdje treniraju veoma dobro cijelu sezonu. Ja živim u Italiji i treniram. To nije jednostavno za mene i porodicu. Ovo su veoma emotivni  trenuci za mene. Moram čestitati Braizeru i poželjeti mu sve najbolje,” istakao je Tuka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *