U Austriji prvi put od uvođenja mjera više oporavljenih nego novozaraženih

DOBRE VIJESTI

Prema posljednjim podacima (nedjelja, 10:30 sati), u Austriji je ukupno 12.051 osoba zaražena koronavirusom, dok se oporavilo 2.998 ljudi, a 211 osoba je preminulo.

Prvi put otkako su već 20 dana u Austriji na snazi vladine mjere ograničenja kretanja i okupljanja na javnom prostoru, najnovije statistike o koronavirusu u ovoj zemlji govore da je u subotu bilo više oporavljenih nego novozaraženih.

Ministar unutrašnjih poslova Karl Nehammer govorio je jutros o 495 oporavljenih ljudi u protekla 24 sata, u odnosu na 306 novooboljelih, piše Krone.at.

Ministar zdravlja Rudolf Anschober bio je impresioniran podacima, ali je ipak upozorio da je prerano za radovanje.

“Apsolutno još nismo postigli svoje ciljeve. Ali vidimo da ako se svi nastave držati zajedno i učestvovati i ostati dosljedni, to možemo i postići”, rekao je u saopćenju za javnost.

S obzirom na najave posljednjih dana da bi austrijska Vlada nakon Uskrsa mogla početi ublažavati mjere, Austrijanci s velikim nestrpljenjem očekuju ponedjeljak i konferenciju za novinare kancelara Sebastiana Kurza, na kojoj će obznaniti nove planove nakon Uskrsa i kako što prije izaći iz vanrednog stanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *