Ubijeno petoro Palestinaca, uključujući i trudnicu

Izrael izveo nove napade u Gazi: Ubijeno petoro Palestinaca, uključujući i trudnicu

Izraelske snage od jučer izvode žestoke zračne i artiljerijske napade na Gazu, a iz resornog ministarstva iz Gaze saopćeno je da je u tim napadima ubijeno najmanje 17, a ranjeno 110 Palestinaca

Istanbul

Najmanje petoro Palestinaca, uključujući i trudnicu, ubijeno je u novim napadima koje su izraelske snage izvele na području blokiranog Pojasa Gaze, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo zdravstva iz Gaze saopćilo je da su u današnjem izraelskom napadu ubijeni Abdullah Abdurrahim (22), Fadi Ragib Bedran (31) i Emani al-Medhun (33) koja je bila u devetom mjesecu trudnoće.

U saopćenju se navodi da su u izraelskom današnjem napadu u Refahu ubijeni Musa Muammer (24) i Ali Adbuljavad (51).

Izraelske snage od jučer izvode žestoke zračne i artiljerijske napade na Gazu, a iz resornog ministarstva iz Gaze saopćeno je da je u tim napadima ubijeno najmanje 17, a ranjeno 110 Palestinaca.

S druge strane, najmanje tri osobe poginule su i na području Izraela na koje su palestinske grupe iz Gaze ispaljivale rakete. Među poginulim je i jedan Palestinac.

Tenzije u regiji Gaze eskalirale su u petak kada su tokom protesta ranjena dva izraelska vojnika, a izraelske snage izvele žestoke napade na koje su palestinske grupe odgovorile raketama iz Gaze.

Izraelska vojska je jučer izvela žestoke zračne udare na Gazu, a srušena je i zgrada u kojoj se nalazio ured Anadolu Agency (AA).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *